پوکی استخوان
به گزارش ویرلن، یکی از بیماریهای شایع پوکی استخوان است که در آن استخوان ها ضعیف می شوند و خطر شکستگی در این افراد افزایش می یابد. در بیماری پوکی استخوان که به آن Osteoporosis نیز می گویند فرد با افتادن های ساده و ضربات کوچک ممکن است دچار شکستگی استخوان شود. البته بیشتر این شکستگی ها در مچ دست و پا و لگن و ستون فقرات بیشتر دیده می شود.
هنگامی که فرد به پوکی استخوان مبتلا می شود استخوان ها دچار تخلخل می شوند که به این حالت از بین رفتن توده استخوانی می گویند که با از بین رفتن توده استخوانی شانس شکستگی استخوان در فرد بالا می رود.
میزان توده استخوانی در سن ۳۵ سالگی به اوج خود می رسد و از این سن به بعد کم کم شاهد کاهش میزان حجم توده استخوانی می باشیم.
در زنان حجم توده استخوانی کمتر از مردان می باشد به همین دلیل شکستگی استخوان در زنان بیشتر از مردان دیده می شود. همچنین یکی از موارد مورد نیاز در زنان برای محکم نگه داشتن استخوان هورمون استروژن می باشد و از آنجایی که در زنان از زمان یائسگی میزان هورمون استروژن کاهش می یابد میزان پوکی استخوان در سنین بالا بیشتر دیده می شود.
البته در سنین کمتر که فرد به سن یائسگی نرسیده است گاها به دلیل عمل جراحی و برداشت تخمدان و کاهش میزان استروژن ممکن این مشکل به وجود آید.
متاسفانه پوکی استخوان علامت خاصی ندارد تا زمانی که فرد به مشکلات جدی مثل شکستگی استخوان برخورد کند.
البته در افراد ممکن است علائم دیگری مشاهده شود از جمله استخوان درد و کمر درد و کوتاه شدن قد در طی زمان.
البته با مشاهده علائم اولیه فرد با مصرف قرص های کلسیم می تواند از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کند.
عوامل خطر ساز ابتلا به پوکی استخوان:
-سن بالا و یائسگی
-برداشت تخمدان ها
-کمبود تحرک و وزش نکردن
-استعمال دخانیات
-مصرف نکردن لبنیات
-پرکاری تیروئید
-وجودسابقه خانوادگی پوکی استخوان