دسته‌ها
جهان سیاسی

سهم روسیه از بازار تسلیحات ایران ۷۰ درصد و سهم چین ۳۰ درصد

یک کارشناس مسائل ایران و روسیه معتقد است سهم روسیه از بازار تسلیحات ایران احتمالا ۷۰ و سهم چین از این بازار ۳۰ درصد خواهد بود.

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه ایزوستیا در گزارشی به قلم یگور سوزایف گوریف دربارۀ افزایش سطح تعاملات ایران و روسیه نوشته است: ولادیمیر کوژین، دستیار رئیس جمهور روسیه ضمن اشاره به احتمال افزایش قابل توجه سفارش های نظامی از طرف تهران بعد از رفع تحریم های مربوطه از ایران تا ۵ سال آینده، دربارۀ زمینه همکاری نظامی – فنی میان دو کشور خاطرنشان کرد که طرف ایرانی به نوسازی جدی نیروهای مسلح خود نیاز دارد و به همین علت به این گونه همکاری علاقه زیادی از خود نشان می دهد.

این نویسنده با استناد به اظهارات رجب صفروف مدیر مرکز مطالعه ایران معاصر گفه است که روسیه در بازار تسلیحات ایران صاحب سهم ۷۰-۶۰ درصدی خواهد شد و چین ۴۰-۳۰%. به گفته وی، ایران به دلیل امنیتی به فناوری های نظامی غربی سوء ظن دارد و لذا پیشرفت قابل توجهی در همکاری نظامی فنی با روسیه قابل پیش بینی است.

مسکو امیدوار است که بتواند از این طریق میلیارد ها دلار به دست آورد. نویسنده یادآوری می کند که قبل از سفر ماه نوامبر ولادیمیر پوتین به ایران، دمیتری روگوزین ،معاون نخست وزیر و مسئول صنایع دفاعی روسیه به این کشور سفر کرده بود.

گوریف در این مقاله آورده است: ایران به رغم سالهای متمادی تحریم، موفق به راه اندازی صنایع نظامی خود شده است. در ایران سلاح های گرم، نارنجک اندازها، تانک ها، بالگردها، موشکها و ناوهای جنگی تولید می شوند. بخشی از هواپیماهای جنگی ایران یعنی جنگنده های اف۴ و اف۵ در زمان شاه خریده شده بود.

کارشناسان معتقدند که گرم شدن روابط بین مسکو و تهران و مقابله مشترک آنها با داعش می تواند برای صنایع دفاعی روسیه سفارش های ایرانی جدیدی فراهم کند.

رسلان پوخوف مدیر مرکز تحلیل راهبردها و فناوری ها معتقد است که ایران به همه انواع تسلیحات نیاز دارد ولی با توجه به تحریم تسلیحاتی تا ۵ سال آینده، باید اولویت ها را درست تعیین کرد. قبل از همه سامانه های غیر جنگی نظیر پدافند هوایی، مقابله الکترونیکی، پهپادها و وسایل ارتباطی و اطلاعاتی خریداری خواهند شد.

به عقیده این کارشناس، ایران با روسیه و چین همکاری نظامی فنی خواهد داشت؛ به خصوص اینکه ایران به چین اعتمادی بیشتری دارد چرا که چینی ها هیچ وقت از اجرای قراردادهای خود امتناع نکرده اند در حالی که روسیه از سابقه منفی در زمینه اجرای قرارداد اس-۳۰۰ برخوردار است.

Subway Surfers

Shell Shockers

Crazy Roll

Minecraft

Cut the Rope

Solitaire

PUBG

Tunnel Rush

LOL Beans

slope game

Temple Run

Cat Trap Game

Free Racing

Moto X3M

Clash of Clans

Run 3

Snakes

Wordle