دسته‌ها
پزشکی و سلامت ویژه پزشکی و سلامت

مهمترین مزایای منیزیم برای سلامتی

کمبود منیزیوم

منیزیم یکی از هفت ماکرومینرال‌هاست که برای سلامتی بدن لازم و ضروری‌اند. بدن انسان تقریبا حاوی ۲۰ الی ۲۸ میلی گرم از منیزیم است. بیش از ۵۰ درصد منیزیم در سیستم اسکلت بدن ذخیره شده و بقیه آن در ماهیچه‌ها، بافت‌های نرم و مایعات بدن یافت می‌شود. منیزیم نقش بسیار مهمی در بیش از ۳۰۰ واکنش آنزیمی بازی می‌کند. منیزیم در انتقال و فعالیت عصبی و آرامش عضلات نقش دارد. کمبود منیزیم ، به ویژه در جمعیت مسن‌تر رایج است و بامقاومت به انسولین ، سندروم متابولیک ، بیماری عروق کرونر قلبی و پوکی استخوان مرتبط می‌باشد.

سلامت استخوان‌ها:

منیزیم برای تشکیل استخوان‌ها مهم است زیرا باعث جذب کلسیم بیشتر می‌شود. این ماده نقش مهمی در فعالسازی ویتامین D در کلیه‌ها بازی می‌کند.مصرف کافی منیزیم با چگالی بهتر استخوانی و بهبود تشکیل کریستال استخوان‌ها مرتبط است. همچنین مصرف منیزیم می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان شود.

دیابت:

منیزیم نقش بسیار مهمی در متابولیسم کربوهیدرات‌ها و گلوکز بازی می‌کند. بنابراین می‌تواند تاثیر خوبی بر روی دیابت داشته باشد.مطالعات مختلف نشان می‌دهد که رابطه معکوسی بین مصرف منیزیم و ابتلا به دیابت وجود دارد. با مصرف هر ۱۰۰ میلی گرم از منیزیم در روز امکان ابتلا به دیابت نوع دو تقریبا ۱۵ درصد کاهش پیدا می‌کند. همانطور که قبلا نیز ذکر کردیم مواد معدنی بهتر است از طریق مواد غذایی تامین شود. مطالعات بالینی نشان می‌دهد که با مصرف ۳۰۰ الی ۳۶۵ میلی گرم منیزیم در روز حساسیت به انسولین بهبود یافته است. محققان قادر بودند نشان دهند که مصرف پایین منیزیم منجر به حساسیت پایین به انسولین می‌شود.

سلامت قلب:

منیزیم برای سلامت عضلات همچون قلب موثر است. این ماده نقش مهمی در انتقال سیگنال‌های الکتریکی در بدن بازی می‌کند. مصرف مناسب منیزیم با کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون و تصلب شرایین مرتبط است. اخیرا مطالعات مختلف انجام شده نشان می‌دهد که مصرف کلسیم بدون مصرف منیزیم کافی ، می‌تواند خطر کلسیفیکاسیون شریان‌ها ، بیماری‌های قلبی عروقی و نیز سنگ کلیه را افزایش دهد.افرادی که منیزیم کافی مصرف می‌کنند معمولا ۵۸ درصد کمتر به کلسیفیکاسیون عروق کرونری مبتلا می‌شوند. همچنین مصرف مناسب منیزیم باعث کاهش ۳۵ درصدی ابتلا به کلسیفیکاسیون عروق شکمی‌ می‌شود. مصرف سریع منیزیم بعد از حملات قلبی می‌تواند خطر مرگ و میر را کاهش دهد. در برخی از موافع از این ماده به عنوان بخشی از فرآیند درمانی در نارسایی قلبی استفاده می شود.

سندروم پیش از قاعدگی:

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که افراد مبتلا به سندروم پیش از قاعدگی، ممکن است با مصرف منیزیم بهتر شوند. برخی از نشانه‌های آن همچون نفخ، بی خوابی، ورم ساق پا، افزایش وزن و حساسیت به لمس پستان می‌تواند با مصرف مناسب منیزیم کاهش پیدا کند. منیزیمی که با ویتامین B6 همراه است اثر بهتری خواهد داشت.

مقدار مصرف مجاز برای منیزیم:

معمولا مصرف مجاز منیزیم به سن و جنسیت فرد بستگی دارد. موسسه ملی سلامت معتقد است کودکان بین ۱ الی ۳ ساله به ۸۰ میلی گرم منیزیم نیاز دارند. در سن ۴ الی ۸ سالگی این مقدار به ۱۳۰ میلی گرم در روز افزایش پیدا می‌کند. برای مردان بین ۱۴ الی ۱۸ سال مقدار مصرف مجاز ۴۱۰ میلی گرم است. در زنان ۱۴ الی ۱۸ ساله نیز منیزیم باید روزانه ۳۶۰ میلی گرم مصرف شود.

زنان بالغ، ۳۱۰ الی ۳۲۰ میلی گرم در روز و مردان بالغ ۳۵۰ الی ۴۰۰ میلی گرم در روز نیاز دارند. منیزیم فراهمی زیستی پایینی دارد. یعنی مقدار جذب آن در روده کوچک بسیار پایین است. بنابراین جذب موثر آن به نوع رژیم غذایی، سلامت سیستم گوارش و روده، حالت کلی منیزیم در بدن بستگی دارد. منیزیم به شکل مکمل نیز وجود دارد اما بهتر است مواد معدنی مورد نیاز بدن از طریق رژیم غذایی تامین گردد. برای اینکه از مزایای تمامی ویتامین‌ها و مواد معدنی استفاده کنید باید همه آن‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید. مصرف یک نوع ویتامین یا ماده معدنی فایده‌ای برای بدن نخواهد داشت. به همین خاطر معمولا توصیه می‌شود برای تامین نیازهای بدن خود از مواد غذایی مفید استفاده شود. اگر این نیاز از طریق مواد طبیعی فراهم نشد می‌توانید از مکمل‌های موجود استفاده کنید.
غذاهای غنی از منیزیم:

منابع عالی منیزیم شامل آجیل‌ها و دانه ها، سبزیجاتی با برگ سبز تیره و غلات سبوس‌دار است. منیزیم همچنین به برخی از غلات صبحانه و مواد غذایی دیگر افزوده می‌شود.

دانه تخم آفتابگردان
بادام
دانه کنجد
اسفناج
بادام زمینی
غلات
شیر سویا
لوبیای سیاه
جوی دوسر
کلم بروکلی
کره بادام زمینی
میگو
برنج قهوه‌ای
لوبیا
شیر گاو
موز
نان سبوس دار

در طول فرآیند تصفیه گندم، معمولا منیزیم از بین می‌رود بنابراین باید به دنبال محصولاتی باشید که از گندم سبوس دار تهیه شده اند. بیشتر میوه‌ها، گوشت و ماهی منیزیم پایینی دارند.

خطرات احتمالی منیزیم برای سلامتی:

مصرف زیاد منیزیم می‌تواند منجر به از دست دادن کنترل سیستم عصبی مرکزی شود. افرادی که نارسایی کلیوی دارند نباید مکمل منیزیم مصرف کنند به جز در مواردی که پزشک صلاح ببیند. گزارشی در مورد مسمومیت منیزیم موجود در غذا گزارش نشده است. رژیم غذایی کلی و الگوی سالم غذاخوردن در پشگیری از بیماری‌ها و داشتن سلامت کلی بدن مهم است. بهتر است بر روی مواد غذایی غنی از ویتامین و مواد معدنی مفید تمرکز کنید.

Subway Surfers

Shell Shockers

Crazy Roll

Minecraft

Cut the Rope

Solitaire

PUBG

Tunnel Rush

LOL Beans

slope game

Temple Run

Cat Trap Game

Free Racing

Moto X3M

Clash of Clans

Run 3

Snakes

Wordle