دسته‌ها
اخبار داغ پزشکی و سلامت ویژه پزشکی و سلامت

خطرات فشار خون بالا

بیماری فشار خون بالا و یا اصطلاحا پرفشاری خون

به گزارش ویرلن، پرفشاری شریانی یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون بالا می رود و به دنبال آن قلب برای حفظ گردش خون در رگ ها ، شدیدتر از حالت عادی خود فعالیت می کند. فشار خون همواره دارای دو مقیاس سیستولی ( انقباض ) و دیاستولی ( شل شدن ) ماهیچه های قلب بین ضربان ها می باشد . در حین استراحت ، فشار خون طبیعی برای سیستولی بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلی متر جیوه و فشار خون طبیعی دیاستولی بین ۶۰ تا ۹۰ میلی متر جیوه می باشد .

در صورتی که فشار خون به شکل مزمن برابر یا بیشتر از ۱۴۰ بر روی ۹۰ میلی متر جیوه باشد ، افراد اصطلاحا فشار خونی نامیده می شوند. افراد مبتلا به دو گروه تقسیم بندی میشوند:

پرفشاری اولیه : ۹۰ تا ۹۵ درصد از افراد مبتلا را پوشش میدهد ، این گروه از افراد هیچ دلیل پزشکی مشخصی برای بالا بودن فشار خون خود ندارند .

پرفشاری ثانویه : ۵ تا ۱۰ درصد از مبتلایان را پوشش میدهد ، که بنا به دلایل مشخص و متاثر از کلیه ها ، شریان ها ، قلب یا دستگاه غدد درون ریز باعث ایجاد و ظهور آن میشود .

نزدیک به ۵۰ درصد از مبتلایان به فشار خون از بیماری خود مطلع نیستند و بسیاری از بیماران به صورت تصادفی از فشار خون خود با خبر می شوند. درصد زیادی از بیماران مبتلا به فشار خون، بیماری خود را کنترل نمی کنند.

 

فشار خون بالا

خطرات احتمالی

همواره بالا بودن فشار خون باعث :

خون ریزی مغزی
سکته مغزی
سکته قلبی (حملات قبلی )
نارسایی قلب
آنوریسم های شریانی
بیماریهای شریان های پیرامونی
بیماریهای مزمن کلیه
کاهش امید به زندگی

تغییرات در رژیم غذایی و روش زندگی فرد می تواند در کنترل فشار خون موثر بوده و خطر عوارضات نامبرده را کاهش یا حتی ریشه کن کند .
علائم و نشانه‌ها

پرفشاری اغلب فاقد علائم می باشد و تشخیص آن معمولا از طریق آزمایش ، یا درمان بیماری دیگر می باشد . اغلب مبتلایان فشار خون دارای علائمی مانند سردرد به ویژه در ناحیه پشت سر و در اول روز و همچنین سبکی سر ، تهوع ، وزوز گوش به شکل همهمه یا سوت کشیدن ، تاری دید یا غش کردن می باشند.

در آزمایش بالینی در صورت تشخیص رتینوپاتی ناشی از پرفشاری خون در معاینهٔ تهِ چشم از طریق افتالموسکوپی (مشاهدهٔ پشت چشم)، وجود پرفشاری خون مشکوک خواهد بود. اصولاً، شدتِ تغییرات رتینوپاتی ناشی از پرفشاری خون به درجات ۱ تا ۴ تقسیم می‌شود، اما تشخیص انواع خفیف ترِ آن می‌تواند مشکل باشد. نتایج افتالموسکوپی می‌تواند بیانگر مدت ابتلای فرد به پرفشاری خون نیز باشد.

در صورت مشاهده ی علائم و نشانه های فشار خون نیاز است که به پزشک مراجعه کنید و در صورت لزوم با انجام آزمایشات لازم در آزمایشگاه مورد درمان قرار بگیرید.

منبع: سایت آزمایشگاه آریا

Subway Surfers

Shell Shockers

Crazy Roll

Minecraft

Cut the Rope

Solitaire

PUBG

Tunnel Rush

LOL Beans

slope game

Temple Run

Cat Trap Game

Free Racing

Moto X3M

Clash of Clans

Run 3

Snakes

Wordle