قصد طراحی سایت با وردپرس را دارید اما با روش انجام این کار آشنا نیستید؟ امروز علاوه بر آموزش طراحی سایت وردپرس، این CMS را با ویکس و اسکوئر اسپیس مقایسه می کنیم.
هیچ اهمیتی ندارد که صاحب چه نوع کسبوکاری هستید؛ داشتن یک وب سایت به شما در رسیدن به مخاطبان بیشتر، اعتمادسازی و افزایش فروش کمک خواهد کرد. وردپرس ابزاری رایگان، فوقالعاده قدرتمند و همهکاره است که هر کسی به کمک آن میتواند بهآسانی یک وب سایت بسازد. شاید مخالف باشید، اما وردپرس بهتر از اسکوئر اسپیس (Squarespace) است.
در این مقاله، خواهید آموخت که چگونه یک وب سایت وردپرسی بسازید، آن را بهینه کنید و افزونهها و پوستههای مختلف را روی آن نصب کنید.
آموزش طراحی سایت وردپرس WordPress
یادگیری ساخت یک وب سایت با استفاده از وردپرس، سریعترین و کارآمدترین شیوه برای حضور در فضای آنلاین امروز است؛ موضوعی که میتوان آن را با توجه به تعداد سایت های وردپرسی نیز اثبات کرد. طراحی و ساخت یک سایت از صفر، کار آسانی نیست و برخی مواقع، یک کد اشتباه میتواند به سرعت پایین، عدم نمایش درست و رتبه نگرفتن سایت شما در گوگل منتهی شود.
خبر خوب این است که وردپرس قدرتبخش بیش از ۲۵ درصد سایت ها در فضای اینترنت بوده و بسیاری از برندهای بزرگ همچون مایکروسافت، دیزنی، سونی، ماشابل، تک کرانچ، بیبیسی، تایمز و کمپانیهای مشهور دیگر از آن استفاده میکنند.
این مقاله میتواند برای شما جالب باشد: بهترین سیستم های مدیریت محتوا CMS به جز وردپرس!
حتی وب سایت خود ما نیز بر پایه وردپرس کار میکند!
اگر شرکتهایی مثل مایکروسافت فکر میکنند که یادگیری و آموزش طراحی سایت وردپرس ارزش دارد، این موضوع بیانگر این است که یک تصمیم هوشمندانه پیش روی شما خواهد بود. زمانی که شما وردپرس را انتخاب میکنید، میدانید که حداقل وبسایت شما پتانسیل تبدیل شدن به یکی از آن برندهای بزرگ را دارد.
آن شرکتهای بزرگ از وردپرس استفاده میکنند چون این سیستم مدیریت محتوای قوی بوده و استفاده از آن آسان است. به علاوه، نصب آن نیز فوقالعاده ساده بوده و بعد از راهاندازی میتوان تمام بخشهای سایت از جمله back-end و front-end را سفارشی کرد.
“back-end” بخشی از سایت است که فقط شما و شرکای تجاری شما میتوانند ببینند: پنل مدیریت، وضعیت سایت و سایر عناصری که از آنها برای بهروز کردن صفحات، اضافه کردن پستهای جدید و کارهای دیگر استفاده میکنید.
وردپرس تمام این امکانات را در اختیار شما قرار میدهد و این یعنی حتی نیازی به یک خط کدنویسی برای نگهداری یا آپدیت آن نخواهید داشت.
به این موارد باید پشتیبانی بسیار گسترده را هم اضافه کرد. شما بهراحتی میتوانید پوستههای آماده و بسیار زیبا یا افزونههای کاربردی را تنها با یک کلیک روی سایت خود نصب کرده و امکانات گستردهای همچون فروشگاه آنلاین، لیستهای ایمیل، بخش نظرات و موارد متعدد دیگر را به آن اضافه کنید.
صدها ویژگی، پلاگین و اپلیکیشن که صاحبان سایتها همهروزه از آنها استفاده میکنند، برای وردپرس ساخته شده است. اگر روش ساخت یک سایت وردپرسی را یاد نگیرید، قادر به استفاده از این خدمات و سرویسها نیز نخواهید بود. تقریبا تمام توسعهدهندگان وب با وردپرس آشنا هستند. این یعنی میتوانید با استخدام یک نفر، پوستهای منحصربهفرد را سفارش داده یا در ساختار وبسایت خود و کدنویسی آن، تغییراتی اساسی ایجاد کنید؛ چنین چیزی به خاطر متن باز بودن یا اوپن سورس بودن وردپرس امکانپذیر است.
به صورت خلاصه، اگر روش ساخت سایت با وردپرس را یاد بگیرید، در حقیقت آموختهاید که چگونه ظرف چند دقیقه یک سایت را راهاندازی کنید. پس از آن، با استفاده از ابزارهای داخلی و امکانات گسترده این سیستم مدیریت محتوا CMS میتوانید تغییرات دلخواه را در مدت زمانی کوتاه مشاهده کرده و از آنها لذت ببرید. استفاده از پلتفرمهای دیگر واقعا زندگی شما را بیهوده سخت میکنند.
مقایسه وردپرس با اسکوئر اسپیس و ویکس
وردپرس ابزاری رایگان است که به تمام کاربران اجازه میدهد در مدت زمانی کوتاه، یک وب سایت مدرن و حرفهای را راهاندازی کنند. از طرفی، این موضوع در مورد دیگر ابزارهای مشهور همچون ویکس (Wix) و اسکوئر اسپیس هم صدق میکند؛ پس چرا در عوض وردپرس نباید از آنها استفاده کنیم؟
بهتر است به این سوال، اینگونه پاسخ دهیم: BBC America از هیچکدام از آن ابزارها برای سایت خود استفاده نکرده است!
مقاله مرتبط : طراحی سایت ریسپانسیو یا اپلیکیشن موبایل؟ کدام یک برای کسب و کار شما بهتر است؟
به عنوان یکی از سادهترین دلایل، در حالی که وردپرس به صورت متن باز و خود میزبان (self-hosted) ارائه میشود، ویکس و اسکوئر اسپیس رویکردی کاملا متفاوت دارند. به بیان دیگر، وردپرس در قالب مجموعهای از فایلها در اختیار کاربران قرار میگیرد که پس از نصبشان بر روی سرور دلخواه، شما مالک آن فایلها خواهید بود و میتوانید هر کاری که دوست دارید با آنها انجام دهید؛ از جمله انتقال آنها به یک دامنه دیگر. به علاوه، در این میان هیچ پولی به وردپرس پرداخت نمیشود.
متقابلا، زمانی که شما از ویکس یا اسکوئر اسپیس استفاده میکنید، فضای سرور توسط همین شرکتها ارائه میشود و شما مجبورید این فضا را از آنها اجاره کنید. به همین ترتیب، کدهای سایت شما توسط آنها مدیریت میشود و در صورت استفاده از سرویس آنها مجبور به پرداخت پول هستید. به صورت خلاصه، آنها مالک سایت شما هستند.
و با اینکه هر دو ابزار Wix و Squarespace بسیار قدرتمند بوده و امکانات زیادی برای شخصیسازی دارند، هیچکدام از آنها به اندازه وردپرس، همهکاره نیستند و پشتیبانی نمیشوند. به همین جهت است که پیشنهاد میکنیم هر کارآفرین یا کسبوکار کوچکی باید کار کردن با وردپرس و طراحی سایت وردپرس را یاد بگیرد، نه اینکه به دنبال راه میانبر باشد.
آموزش ساخت سایت با وردپرس
پیدا کردن هاستینگ مناسب
نخستین قدم در ساخت سایت با وردپرس پیدا کردن هاست مناسب است.
هاست در واقع شرکتی است که فضایی برای ذخیره فایلهای سایت شما را در اختیارتان قرار میدهد. این فضا ممکن است یک سرور اختصاصی (به این معنی که تمام فضا روی یک کامپیوتر متصل به اینترنت باشد) یا یک هاستینگ اشتراکی باشد. هاست اشتراکی، فضای کمتری از کامپیوتری که با سایرین به اشتراک گذاشته شده باشد را در اختیار شما قرار میدهد. میزبانی ابری، تمام فایلهای شما را به صورت همزمان روی سرورهای مختلف نگه میدارد. البته، فضای بیشتر، گرانتر نیز هست؛ اما اغلب کسبوکارها نیازی به فضای زیاد ندارند. علاوه بر این، فاکتورهای دیگری مثل پهنای باند هم وجود دارد که باید آنها را در نظر گرفت. با این حال، واقعا اغلب کسبوکارها به پکیج پایه و امکانات اولیه نیاز خواهند داشت. خوشبختانه، شما همیشه میتوانید امکانات بیشتر را خریداری کنید. GoDaddy یکی از میزبانهای خوب با شهرتی جهانی است.
ابتدا این مقاله را بخوانید : چطور بهترین هاستینگ یا میزبانی وب را برای طراحی سایت انتخاب کنیم؟
با خرید هاست از هرکدام از شرکتهای میزبان وب، شما باید ماهانه مبلغی جزئی را پرداخت کنید. هرچند، در این میان، برخی ارائهدهندگان شما را مجبور میکنند که اشتراک چندماهه را خریداری کرده و در نتیجه آن، چندصد دلار را یکجا پرداخت کنید. اگر یکی از این سرویسها را خریداری کردید، نیازی به پرداخت دوباره پول نخواهد بود. اغلب پکیجها شامل یک دامنه رایگان هم میشوند.
دامنه، آدرسی است که مردم برای پیدا کردن سایت شما جستجو میکنند.
توصیه برای انتخاب دامنه مناسب مقالهای جداگانه را میطلبد، اما در مورد برند خود و آینده آن باید بهسختی فکر کنید. خوشبختانه، همیشه میتوان دامنههای بیشتری را خریداری کرده و در آینده، مسیر فعالیت آنها را به وبسایت اصلی هدایت کرد.
همچنین بخوانید: راه های افزایش قدرت دامنه Domain Authority
زمانی که هزینه هاستینگ را پرداخت کردید، اطلاعاتی برای مدیریت فضای خریداریشده در اختیار شما قرار خواهد گرفت. شما میتوانید از این اطلاعات برای دسترسی به کنترل پنل هاست استفاده کرده و به فایلها، تنظیمات، ایمیل (شما میتوانید ایمیل اختصاصی خود را با استفاده از دامنه جدیدتان بسازید!) و بخشهای دیگر دسترسی پیدا کنید.
چگونه ظرف چند دقیقه یک وب سایت وردپرسی بسازیم؟
با استفاده از اطلاعات حساب کاربری خود، در وب سایت شرکتی که هاست را از آن خریداری کردید، لاگین کنید. در اغلب هاستهای مدرن، این امکان وجود دارد با یک کلیک بتوان وردپرس را نصب کرد. انجام این کار واقعا به همین سادگی است که میخوانید!
توجه: پیش از آنکه شرایط مطرحشده توسط میزبان وب برای نصب وردپرس را بپذیرید، باید کلمه عبوری که میخواهید برای وردپرس استفاده کنید را تعیین نمایید. در غیر این صورت، یک رمز به صورت خودکار ساخته میشود و پیدا کردن آن هم بینهایت دشوار خواهد بود!
اگر به هر دلیلی شرکت ارائهدهنده خدمات هاستینگ شما امکان نصب وردپرس با یک کلیک را فراهم نکرده، باید این کار را به صورت دستی انجام دهید.
خوشبختانه، انجام این کار نیز بینهایت آسان است. بدین منظور کافیست به وب سایت رسمی وردپرس مراجعه کرده و آخرین نسخه از وردپرس را در قالب یک فایل فشرده zip دریافت کنید. سپس این فایلها را از حالت فشرده خارج کرده و آنها را در شاخه روت آپلود نمایید.
برای این کار، باید ابزار مدیریت فایل در اکانت هاستینگ خود را پیدا کنید. مجددا، معمولا این ابزار در صفحه اصلی پنل قابل رویت بوده و به شما اجازه میدهند فایلهای ذخیرهشده بر روی سرور را همانند کامپیوتر خود باز کنید.
در بخش مربوطه، باید دکمهای برای آپلود فایلها وجود داشته باشد؛ پس فقط روی آن کلیک کرده و سپس فولدری که میخواهید را انتخاب کنید. حالا یک زبانه جدید در مرورگر باز کرده و آدرس وب سایت خود را وارد کنید؛ مثل: http://www.example.com
با این کار، اسکریپت نصب به صورت خودکار اجرا شده و شما را به سمت گامهای نهایی هدایت میکند.
توجه: ممکن است مجبور باشید یک دیتابیس هم برای وردپرس بسازید که این کار، یک قدم به پروسه آموزش طراحی سایت وردپرس اضافه میکند. انجام این کار نیز به کمک ابزاری مثل phpMyAdmin یا Plesk بسیار آسان است. هرچند، اغلب هاستها یک دیتبایس از پیش ساختهشده را هم در اختیارتان قرار میدهند؛ با این تفاسیر، این کار چندان لازم نیست.
پس از نصب و با جستجوی دوباره سایت در نوار آدرس مرورگر باید یک سایت ساده و البته خالی را ببینید. شاید پوسته پیشفرض چندان زیبا نباشد، اما با استانداردهای روز توسعه یافته و کاملا واکنشگرا است (به این معنی که نحوه نمایش اطلاعات آن متناسب با اندازه صفحه نمایش تغییر میکند).
ساخت یک سایت با وردپرس به همین سادگی است که دیدید!
سفارشیسازی سایت وردپرس
بعد از راهاندازی اولیه سایت، حالا نوبت به سفارشیسازی بخشهای مختلف میرسد. برای این کار، باید از آدرسی مشابه آدرس روبهرو وارد وردپرس شوید: www.example.com/wp-admin
البته، از طریق اکانت هاست خریداریشده هم میتوان به این بخش دسترسی پیدا کرد. اینجا پنل مدیریت شماست که انجام کارهای مختلفی مثل اضافه کردن محتوای جدید و تغییر شکل ظاهری وب سایت را امکانپذیر میکند.
اولین کاری که باید انجام دهید، انتخاب عنوان سایت، شعار و تغییر برخی از تنظیمات اولیه است. برای این کار، اگر از وردپرس انگلیسی استفاده میکنید، از بخش Settings باید روی General کپی کنید.
اگر میخواهید عناصری مثل لوگو، سرتیتر، تصویر پسزمینه، رنگها، فونتها و سایر موارد اصلی را تغییر دهید، باید Customize را از بخش Appearance انتخاب کنید.
احتمالا از خود میپرسید که چگونه میتوان یک قالب زیبا را انتخاب کرد. برای این کار کافیست از بخش Appearance روی Themes کلیک کرده و سپس Add New را انتخاب کنید. با این کار، به فروشگاهی بزرگ با تعداد بسیار زیادی پوسته که هرکدام میتوانند برای یک برند یا کسبوکار مناسب باشند، هدایت خواهید شد؛ به همین جهت، ما انجام این کار در گام اول راهاندازی سایت را توصیه نمیکنیم. شما همچنین میتوانید با مراجعه به وبسایت معتبر دیگری مثل Theme Forest، پوستههای مدرنتر و حرفهایتر را خریداری کرده و سپس فایلهای دانلودشده را به منظور نصب، روی هاست آپلود کنید.
پلاگینها (افزونه) و ویجتهای سایت وردپرس
حالا که در پنل مدیریت هستید، بهتر است سری هم به صفحه Widgets در Appearance بزنید. این بخش، ویجتهای فعال شما در صفحهها، پستها و صفحه اصلی را نمایش میدهد. ویجتها در واقع عناصر کوچکی هستند که در بخشهای کناری یا انتهایی سایت قرار گرفته و شامل انواع مختلفی از اپلیکیشن های کوچک یا عناصر مفید HTML میشوند.
مقاله مرتبط : آموزش نحوه برطرف کردن ارور های وردپرس
نمایش فیدهای شبکههای اجتماعی، آخرین پستها و تبلیغ محصولات، از معمولترین استفادههای ویجتها هستند. مطمئن شوید که این بخش را بهدرستی تنظیم کردهاید و مواردی که نمیخواهید، حذف کنید.
با کلیک روی Plugins و سپس Add New میتوانید در میان حجم انبوهی از پلاگینهای موجود برای وردپرس جستجو کرده و موارد دلخواه را نصب کنید.
ووکامرس (WooCommerce) یک فروشگاه آنلاین کامل را به وب سایت شما اضافه میکند.
پلاگینها اساسا اپلیکیشن هایی هستند که با تغییر در کدهای PHP حاوی وردپرس کار میکنند و میتوانند ضمن بهبود عملکرد و امنیت، امکانات جدیدی را به سایت اضافه کنند.
به عنوان مثال، ووکامرس، یک پلاگین محبوب است که با نصب آن، یک فروشگاه آنلاین پیشرفته و مستقل به وب سایت شما اضافه شده و فروش محصولات دیجیتال و فیزیکی را امکانپذیر میکند. علاوه بر این، خود ووکامرس هم پلاگینهای مخصوص به خود را دارد که از جمله آنها میتوان به اضافه کردن پشتیبانی یا پیشفروش محصولات اشاره کرد.
برای اضافه کردن پلاگینها کافیست بعد از نصب، روی Activate کلیک کنید؛ سپس از پنل اصلی میتوان تنظیمات مربوط به آن را تغییر داد. حتما قبل از نصب یک پلاگین، نظرات کاربران را در مورد آن مطالعه کنید. به علاوه، نصب تعداد زیادی افزونه میتواند سرعت سایت شما را کاهش دهد؛ پس به این موضوع توجه کافی داشته باشید.
مقاله مرتبط : خطرناک ترین اشتباهات در طراحی سایت !
تولید محتوا
حالا که با روش راهاندازی و طراحی سایت وردپرس و تنظیمات اولیه آن آشنا شدید، زمان آن رسیده تا صفحهها و پستهای جدید را به آن اضافه کنید. بدین منظور، در بخش Posts باید به دنبال گزینه Add New باشید (این گزینهها در وردپرس فارسی، «همه نوشتهها» و «افزون نوشته» هستند). در اینجا ادیتوری پیشرفته به نام گوتنبرگ (Gutenberg) در مقابل شما قرار میگیرد که به کمک آن و استفاده از «بلوکها» بهآسانی میتوان پستهایی زیبا و جذاب ایجاد کرد.
در کادر بالایی که در آن عبارت Add title یا «افزودن عنوان» نوشته شده، باید تیتر مطلب را وارد کرد. زیر این کادر، علامت “+” قرار گرفته است تا که با کلیک روی آن میتوان پاراگرافهای جدید، تصاویر، نقلوقول و بخشهای مختلف دیگر را اضافه کرد. اگر متنی را که پیشتر در فایل ورد نوشتهاید در این بخش کپی کنید، تیترها و پاراگرافها به صورت خودکار به بلوکهای جداگانه تبدیل خواهند شد.
پروسه اضافه کردن صفحههای جدید هم به سادگی استفاده از ادیتور گوتنبرگ است؛ برای این کار کافیست روی Pages و سپس Add New کلیک نمایید. برای تعیین اینکه کدامیک از صفحهها برای کاربران قابل رویت باشد، باید Appearance و سپس Menus را انتخاب کرد. به صورت پیشفرض، سایتها آخرین پستهای منتشرشده را در صفحه اصلی نمایش میدهند، ولی در صورت تمایل میتوان با تغییر تنظیمات این بخش، از یک صفحه ثابت برای هومپِیج استفاده کرد.
همانطور که مشاهده کردید، آموزش طراحی سایت وردپرس سادهتر از چیزیست که بسیاری از مردم تصور میکنند.
حالا که با چگونگی ساخت یک سایت وردپرسی آشنا شدید، زمان آن رسیده تا با معرفی محصولات و خدمات خود، به جنگ رقبا بروید.
حتما بخوانید: چگونه امنیت وب سایت خود در مقابل حملههای سایبری هکر ها تامین کنیم؟
منبع: Android Authority