تهیه استراتژی بازاریابی اینترنتی در شبکه های اجتماعی یکی از نخستین گامهای برندینگ برای استارت آپ های جدید است. با نکاتی که در ادامه مطالعه میکنید، میتوان اثربخشی استراتژی های سوشال مدیا را تا حد زیادی افزایش داد.
۶ راز مهم برای افزایش اثربخشی بازاریابی اینترنتی در شبکه های اجتماعی
در عصر سوشال مدیا، عدم استفاده از ظرفیتهای شبکه های اجتماعی، اشتباهی بزرگ برای برند ها است. سوشال مدیا همانند پلی میان برند شما و مخاطبانتان عمل میکند. پلتفرمهای آنلاین به شما در برقراری ارتباط با مشتریان بالقوه کمک کرده و شما را قادر میسازند که به اهداف تعیینشده برای برندتان دست یابید.
داشتن یک استراتژی قدرتمند برای فعالیت در شبکه های اجتماعی، شما را در پیادهسازی موفق تاکتیکهای مختلف یاری خواهد کرد. در مقاله امروز، در مورد برخی از اسرار سوشال مارکتینگ که میتوانند کسبوکار شما را متحول کنند، صحبت خواهیم کرد.
اسرار طراحی بهترین استراتژی بازاریابی اینترنتی در شبکه های اجتماعی
۱٫ انتخاب اهداف عملی و قابل اندازهگیری
پیش از آنکه بخواهیم در مورد تدوین استراتژی بازاریابی اینترنتی در شبکه های اجتماعی صحبت کنیم، باید لیستی از اهداف را تهیه کنید. بررسی هدف فعالیت برند شما در شبکه های اجتماعی و تشخیص اینکه با استراتژی خود میخواهید به چیزی دست یابید، اهمیت بسیار زیادی دارد.
به صورت کلی، اهدافی معمول اما بسیار مهم همچون هدایت ترافیک به وبسایت ( افزایش بازدید سایت )، افزایش آگاهی عمومی در مورد برند (برندینگ)، ایجاد وفاداری برند یا اعتبار و همچنین افزایش فروش وجود دارند که هر برندی از فعالیت در شبکه های اجتماعی مختلف انتظار دارد.
پس از اینکه متوجه شدید که از فعالیت در فضای آنلاین به دنبال چه چیزی هستید، طراحی استراتژی بازاریابی اینترنتی در شبکه های اجتماعی بسیار آسان خواهد شد. حالا باید این اهداف را بر اساس فاکتورهایی مثل قابل اندازهگیری بودن، خاص بودن، واقعبینانه بودن، امکان دستیابی و محدودیت زمانی (SMART) تعریف کنید تا مفهوم آن کاملا برای شما و تیمتان مشخص باشد. به علاوه، با در نظر گرفتن این فاکتورها میتوان نظارت بهتری بر روند کلی کار داشت.
مقاله مرتبط : آموزش افزایش بازدید سایت از طریق اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی
۲٫ مخاطبان هدف را تعریف کنید
بعد از تعیین اهداف استراتژی بازاریابی اینترنتی در شبکه های اجتماعی، تعریف مخاطبان هدف گامی حیاتی محسوب میشود. تا وقتی که مخاطب درست را هدف قرار ندهید، استراتژیتان نتایج مطلوب را به همراه نخواهد داشت. دلیل اصلی این اتفاق این است که محتوای شما باید در جهت تمایلات و سلایق مخاطبان هدف شما منتشر شود.
شما میتوانید مخاطب هدف خود را بر اساس ویژگیهای جمعیتی و روانشناسی و همچنین موقعیت مکانی آنها تعریف کنید. شناسایی نقاط ضعف هم اهمیت بسیار بالایی دارد زیرا محتوای شما با هدف گرفتن همین نقاط، باید آنها را در حل مشکلات یاری دهد. این رویکرد سبب میشود تا مشتریان، شما را به عنوان یک منبع همیشگی در زمینه فعالیتتان انتخاب کنند. افزون بر این، از طریق همین نقاط ضعف میتوان برای محصولات یا سرویسها نیز بازاریابی کرد.
پیش از شروع فعالیت باید با مطالعه و تحقیق مشخص کرد که مخاطبان، بیشتر در کدام شبکه اجتماعی فعالیت دارند. در این صورت، میتوانید تمرکز اصلی را روی پلتفرم مشخصشده قرار دهید.
۳٫ رقبا را بشناسید
پیش از طراحی استراتژی محتوا، لازم است رقبا را شناسایی و در مورد آنها تحقیق کنید. یک بررسی جامع به شما خواهد گفت که کدام نوع از محتوا بهترین عملکرد را دارند و چه نوع محتوایی آنگونه که باید موثر نیست.
این بررسی با مشخص کردن اشتباهات رقبا نیز میتواند به شما در جهت تهیه یک استراتژی عملی و کارآمد کمک بسزایی کند. اگر رقبا از پلتفرمهای مهم بهدرستی استفاده نمیکنند، این فرصت در اختیار شماست تا با دوچندان کردن فعالیت خود در آن شبکه های اجتماعی، همهچیز را به نفع خود تغیر دهید.
هدف ما از بیان این موارد، کپی یا سرقت مستقیم استراتژیهای رقبا نیست. در حقیقت، شما با این کار و شناسایی نقات ضعف و قوت آن استراتژیها میتوانید برنامهای اثربخش و بهبودیافته را برای خودتان طراحی کنید.
بدین منظور، شما حتی میتوانید با دنبال کردن رقبا در شبکه های اجتماعی مختلف، عملکرد آنها را زیر ذرهبین ببرید یا از ابزارهای تحلیل رقبا استفاده کنید. فارغ از اینکه چه رویکردی را در پیش میگیرید، نظارت بر عملکرد رقبا در شبکه های اجتماعی به شما کمک میکند که تشخیص دهید چه چیزی اثربخش هست و چه چیزی اثربخش نیست.
حتما بخوانید: استراتژی ترکیب سوشال مارکتینگ و سئو سایت برای افزایش ترافیک سایت
طراحی استراتژی بازاریابی اینترنتی در شبکه های اجتماعی با تولید محتوای کارآمد
بدون محتوا، شما نمیتوانید یک استراتژی سوشال مدیا قدرتمند برای برندتان داشته باشید. تولید طیف گستردهاز محتوای تعاملی و آموزشی ضمن قدرتبخشی به حضور شما در فضای آنلاین، پیام شما را به مخاطبان رسانده و میتواند آنها را به خریداری تبدیل کند.
انواع مختلف از محتوا مثل تصاویر، ویدیو، متن، لینکها و پادکستها وجود دارد که میتوان از آنها استفاده کرد؛ فقط باید مطمئن شوید محتوایی که انتخاب میکنید، بیشترین اثر را روی آنها دارد.
در کنار محتوای مناسب، شما باید بهترین زمان برای ارسال پست را هم پیدا کنید. این همان جایی است که بررسی قبلی از مخاطبان هدف به کار شما خواهد آمد. شما باید در مورد اینکه مخاطبان چه نوع محتوایی را ترجیح میدهند، شناسایی کرده و محتوا را در جهت رفع نیازهای آنها تولید کنید. این کار باعث افزایش تعامل و مشارکت آنها با محتوای شما میشود.
این کار همچنین به شما کمک میکند که مشخص کنید برای رساندن پیام خود به مخاطبان باید از کدام پلتفرم استفاده کرد. برای مثال، اگر مخاطبان شما فقط تصاویر و ویدیوها را ترجیح میدهند، آنگاه اینستاگرام بهترین پلتفرم برای شما خواهد بود.
بسته به موقعیت مکانی مشتریان، میتوان به صورت تقریبی مشخص کرد که آنها چه زمانی از روز بیشتر فعال هستند. این موضوع نیز در نهایت به تعامل بیشتر کاربران کمک خواهد کرد.
۵٫ روی محتوای بصری تمرکز کنید
محتوای بصری قدرت بالاتری در جلب توجه مردم در مقایسه با محتوای متنی دارد. البته، این به معنی اهمیت پایین محتوای متنی نیست، اما در شبکه های اجتماعی باید بیشتر روی محتوای بصری متمرکز شد. بدین ترتیب، باید توان واقعی خود را روی تولید تصاویر، ویدیو و اینفوگرافیهای باکیفیت بگذارید. این عناصر باید بهدرستی در استراتژی شبکه های اجتماعی شما گنجانده شوند تا تعامل کاربران به حداکثر رسد.
برای خلق محتوای بصری خلاقانه و جذاب میتوان از ابزارهای طراحی مثل Canava و Stencil کمک گرفت. با این ابزارها، حتی اگر دانش کار کردن با نرم افزارهای پیشرفته مثل فتوشاپ را نداشته باشید، طراحی کردن بسیار آسان خواهد بود.
مقاله بسیار مفید : آموزش ساخت انیمیشن گیف با فتوشاپ و سایر ابزارها
سعی کنید بفهمید که کدام نوع محتوا برای کدام شبکه اجتماعی بهتر است و از همان استراتژی برای افزایش تعامل خود با مخاطبان استفاده کنید.
۶٫ ارزیابی عملکرد
این حیاتیترین گام در اثربخشی استراتژی سوشال مارکتینگ برای یک برند محسوب میشود. نظارت و ارزیابی مداوم عملکردتان به شما کمک میکند که استراتژی خود را تقویت کرده و ایدههای تازهای را برای افزایش مخاطبان پیاده کنید.
نظارت مداوم بر مشخصههایی مثل حصول به مخاطب، تعامل، تولید لید و نرخ تبدیل، اهمیت بسیاری در پیادهسازی یک استراتژی دارد. در واقع، شما باید تصمیم بگیرید که کدامیک از شاخص های اصلی عملکرد (KPI) بیش از سایرین با اهداف شما در ارتباط هستند. با دنبال کردن این شاخصها، به آسانی میتوان روند پیشرفت کمپینها را بررسی کرد.
مطالعه این مقاله را از دست ندهید: KPI در بازاریابی اینترنتی چیست؟
البته، تقریبا تمام پلتفرمهای آنلاین، بخشی را برای تحلیل دقیق جزئیات مربوط به کمپینها در نظر گرفتهاند تا تصمیمگیری در مورد آن آسانتر شود. بر اساس این اطلاعات، شما میتوانید بفهمید که کدام نوع از محتوا بهترین نتیجه را برای شما دارند و کدام نوع را باید کنار گذاشت.
افزون بر این، با این ابزارها میتوان بهترین زمان برای انتشار محتوا و مناسبترین فاصله زمانی بین انتشار پستها را هم فهمید.
بهکارگیری ابزارهای سوشال لیسنینگ برای اینکه متوجه شوید کاربران چه دیدگاهی در مورد برند شما دارند هم میتواند ایده خوبی برای بهبود استراتژی شما باشد. اگر خوششانس باشید، میتوانید از همین اطلاعات نیز برای تولید محتوا ایده بگیرید.
در نهایت، اطلاعات آماری به شما نشان میدهند که کدام بخش از استراتژی شما بهترین عملکرد را دارد. بعد از شناسایی نقاط قوت، با تبلیغات در شبکه های اجتماعی میتوان روی این بخشها تمرکز کرده و ارتباط با مخاطبان را چندبرابر کرد.
این مقاله هم میتواند برای شما جالب باشد: ۸ ابزار شبکه های اجتماعی برای موفقیت در دیجیتال مارکتینگ
منبع: Business