سرویس تبلیغات مایکروسافت (Microsoft Advertising) یکی از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است که اگر بهدرستی از آن استفاده کنید، نتایجی فوقالعاده خواهید گرفت. امروز میخواهیم ۵ ویژگی بسیار خوب این پلتفرم را که احتمالا از آنها بیخبر باشید، معرفی کنیم.
۵ ویژگی خاص سرویس تبلیغات مایکروسافت
با تسلط کامل گوگل بر بازار جستجو، افرادی که تبلیغات کلیکی را برای خدمات و محصولات خود انتخاب میکنند، به راحتی از تمرکز بر روی تبلیغات مایکروسافت غافل میشوند. عموم افرادی که استفاده از این پلتفرم کاربردی را در دستور کار خود قرار میدهند، کمپینهای خود را بدون هیج تغییری مستقیما از گوگل ادز ( تبلیغات گوگل ) کپی میکنند؛ در حالی که بازاریابهای موفق متناسب با هر پلتفرمی تغییرات لازم را اعمال میکنند.
هر پلتفرم تبلیغاتی، ابزاری دارد که آن را از سایرین متمایز میکند و کاربران هم در مواجهه هر سرویس، واکنشی متفاوت از خود نشان میدهند. به همین بهانه، در ادامه ۵ ویژگی کاملا منحصربهفرد سرویس تبلیغات مایکروسافت را که احتمالا با آنها آشنا نباشید، معرفی خواهیم کرد.
قابلیت های سرویس تبلیغات مایکروسافت
۱٫ افزونههای اکشن (Action Extensions)
یکی از جذابترین ویژگی های Microsoft Advertising، ترغیب کاربران به بازدید از محصول یا سرویس شما با اضافه شدن دکمهای در کنار نتایج جستجو است که لینک آن را میتوان به صورت دلخواه انتخاب کرد. با چنین افزونههایی نهتنها تبلیغات شما از سایرین متمایز میشود، بلکه شانس افزایش تعداد کلیکها نیز افزایش خواهد یافت.
برای تنظیم این افزونه، ابتدا وارد حساب کاربری خود در Microsoft Advertising شده و در سربرگ Ad Extensions، گزینه Action Extensions را از لیست کشویی انتخاب کنید.
حال در پنجره بازشده میتوانید افزونههای اکشن را به صورت گروهی یا برای کمپینهای مد نظر تنظیم کنید.
اگرچه اطلاعات کپیشده از Google Ads را نمیتوان به صورت کامل شخصیسازی کرد، اما مایکروسافت گزینههای متنی متعددی را پیش روی شما قرار خواهد داد. اینجا افزونههای بسیاری وجود دارد که هرکدام از آنها عملکردی مشخص دارند:
- در صورتی که میخواهید کاربران، نرم افزار شما را امتحان کنند، باید از Free Trial استفاده کنید.
- اگر میخواهید تخفیف دهید، میتوانید از Coupon استفاده کنید.
- برای هدایت مردم به موقعیت یک فروشگاه فیزیکی، از Directions استفاده کنید.
اگر مخاطبان خاصی را مد نظر دارید، میتوانید زبان را هم متناسب با آنها تغییر دهید.
برای اینکه مطمئن شوید کدام افزونه برای شما مناسبتر است، چارهای جز آزمایش آنها ندارید. به یاد داشته باشید که به صورت همزمان فقط از یک افزونه میتوان استفاده کرد.
۲٫ افزونههای ریویو (Review Extensions)
افزونههای Review را که اوایل سال ۲۰۱۸ گوگل نمایش آنها را متوقف کرد، به یاد دارید؟ هنوز این افزونهها به صورت کامل کنار گذاشته نشدهاند و در مایکروسافت ادورتایزینگ به خوبی نمایش داده میشوند.
این افزونهها با نمایش نقد سایتهای شخص ثالث از برند شما در نتایج جستجو، به برندینگ و افزایش اعتبار کمک بسزایی میکنند. البته، باید توجه داشته باشید که نمیتوان یک نقلوقول یا جمله دلخواه را برای نمایش در این قسمت انتخاب کرد. مایکروسافت میگوید استفاده از «نقدهای شخصی مصرفکنندگان» امکانپذیر نیست و «نقدها فقط از منابع مطمئن و معتبر» نمایش داده خواهند شد. به عنوان مثال، فرض کنید شما فروشنده مسواک هستید؛ در این صورت، مقالهای از سایت یکی از انجمنهای دندانپزشکی که برند مسواکهای شما را به عنوان بهترین انتخاب برای از بین بردن پلاک دندان معرفی میکند، احتمالا برای قرارگیری در افزونه Review مناسب خواهد بود.
برای تنظیم یکی از این افزونهها، ابتدا به سربرگ Extensions رفته و از منوی کشویی، Review Extensions را انتخاب کنید: از این قسمت میتوان افزونه مورد نظر را با ویژگیهای دلخواه تنظیم کرد. توجه داشته باشید که نام منبع و متن دیدگاه آن، مجموعا نباید بیشتر از ۶۷ کاراکتر باشد.
در نهایت باید منتظر بمانید تا اطلاعات ثبتشده تایید شود. مایکروسافت معمولا در این زمینه منصف است؛ اما اگر درخواست شما رد شد، برای شفافیت موضوع میتوانید با تیم پشتیبانی در ارتباط باشید. پس از تایید، آمار مربوط به عملکرد افزونه در همین بخش نمایش داده میشود. در صورت تمایل نیز میتوان چندین افزونه مختلف را به صورت همزمان تایید و عملکرد آنها را با یکدیگر مقایسه کرد.
۳٫ هدف قرار دادن پروفایل های لینکدین
با امکانات گسترده پلتفرم تبلیغاتی مایکروسافت، بازاریابها به بهترین شکل ممکن میتوانند پروفایل های لینکدین را به منظور نمایش به مخاطبان درست، هدف قرار دهند.
برای استفاده از این ویژگی، باید از زبانه Demographics در Microsoft Advertising استفاده کنید. درست بالای نمودار، گزینههای شرکت، صنعت و مشاغل را میتوانید مشاهده کنید.
پس از انتخاب دسته مورد نظر، حالا میتوان پارامترهای دلخواه را در سطح کمپین اضافه کرد.
جامعه هدف در این حالت به صورت “Bid Only” تعیین میشود: این یعنی تمام افرادی که کلمه کلیدی مورد نظر شما را جستجو میکنند، قادر به مشاهده کمپین شما هستند. بعد از رصد دقیق نتایج نیز میتوان بسته به عملکرد، نحوه نمایش تبلیغات را بسته به مکان، زمان و فاکتورهای دیگر تنظیم کرد.
در صورتی که از شبکه مخاطبان مایکروسافت (Microsoft Audience Network) برای هدف قرار دادن مخاطبان لینکدین استفاده کنید، با دو حالت Bid Only و Target and Bid دست شما برای انتخاب افرادی که تبلیغات شما را میبینند، بازتر خواهد بود.
۴٫ آنالیز عملکرد رقبا با Competition
امکان تحلیل عملکرد رقبا در عبارت های کلیدی مد نظر شما، ویژگی دیگری است که از قسمت Competition میتوان به آن دسترسی پیدا کرد.
در برخی موارد، نحوه نمایش اطلاعات با چیزی که احتمالا در Google Ads دیدهاید، متفاوت است. به همین جهت باید به فضای رقابتی میان این دو پلتفرم نیز توجه کافی داشته باشید.
اولین که چیزی احتمالا توجه شما را به خود جلب خواهد کرد، معیارهای نقطهبهنقطه با افت و خیزهای فراوان هستند؛ این نمودارها میزان حضور شما و عملکرد رقبا در نتایج جستجو را بر اساس عبارت های کلیدی معین نشان میدهند.
برگه Competition در سرویس تبلیغات مایکروسافت حاوی اطلاعات کاربردی دیگری نیز هست:
- Avg. position: جایگاه میانگین تبلیغات در نتایج جستجو (اعداد پایینتر به رتبه بالاتر است).
- Overlap rate: درصد دفعاتی که برند شما در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) با رقبا همپوشانی دارد.
- Position above rate: درصد دفعاتی که تبلیغات رقبا بالاتر از تبلیغات شما نمایش داده شده است.
- Top of page rate: درصد مواقعی که یک تبلیغ به صورت ارگانیک در بالای نتایج جستجو نمایش داده شده است.
- Outranking share: درصد مواقعی که تبلیغات شما بالاتر از تبلیغات رقبا نمایش داده شده است.
افزون بر این، شما با تغییر رِنج تاریخ میتوانید چگونگی نمایش تبلیغات رقبا و عملکرد آن در طول زمان را با تبلیغات خود مقایسه کنید. به این مورد باید به شناسایی ترندهای فصلی و تعیین محدوده زمانی عدم نمایش تبلیغات رقبا را هم اضافه کرد. در این مثال و با توجه به تصویر ضمیمهشده، میتوان گفت حجم نمایش تبلیغات در حوالی ژانویه در بیشترین حالت خود است.
۵٫ آزمایش کمپینها در سرویس تبلیغات مایکروسافت
برگه Experiments که مدت زمان زیادی از اضافه شدن آن به پلتفرم مایکروسافت نمیگذرد، تست عملکرد دو کمپین مختلف را امکانپذیر میکند. شاید مایکروسافت در این زمینه کمی دیر عمل کرده باشد زیرا کاربران Google Ads سالهاست که از چنین قابلیتی استفاده میکنند.
فرض کنید میخواهید بدانید که کدامیک از روشهای Manual CPC (هزینه به ازای هر کلیک) یا Target CPA (هزینه به ازای انجامگرفتن عمل مورد انتظار تبلیغدهنده توسط کاربر) برای شما مناسبتر است؛ در این صورت کافیست کمپین اصلی خود را به صورت CPC تنظیم کرده و کمپین آزمایشی را روی CPA تنظیم کنید. یا شاید برخی افراد بخواهند بازده کمپین CPA خود در حالتی که تبلیغ به صورت ۲۴ ساعته نمایش داده میشود را با حالتی مقایسه کنند که تبلیغ فقط در ساعتهای ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر در مقابل کاربران قرار میگیرد.
برای استفاده از این ویژگی کاربردی کافیست از برگه Experiments روی Create Experiment کلیک کنید تا در پنجره بازشده بتوان پارامترهای مورد نظر را تعریف کرد.
بدین منظور، ابتدا باید کمپین اصلی را تعیین کنید. در مرحله بعدی، نوبت به ساخت کمپین آزمایشی میرسد. برای این کار، نامی دلخواه برای کمپین آزمایشی انتخاب کرده و سپس مشخص کنید که میخواهید چند درصد از ترافیک به سمت آن هدایت شود. علاوه بر این، تعیین زمان متوقف شدن کمپین آزمایشی هم امکانپذیر است. بعد از فعال شدن کمپینها، از همین بخش میتوانید دادههای آماری و عملکرد هرکدام از آنها را مشاهده کنید.
سخن آخر
در این مقاله، ما تلاش کردیم شما را با برخی از ویژگیهای جالب سرویس تبلیغات مایکروسافت آشنا کنیم؛ اما این پلتفرم امکانات بسیار جذاب دیگری هم دارد که کمتر کسی از آنها باخبر است. به عنوان یک دیجیتال مارکتر، شما باید با تمام امکانات و تفاوتهای هر پلتفرم آشنا باشید.
با انتقال کمپینها از یک پلتفرم به پلتفرم دیگر و راهاندازی کورکورانه آنها، شانس شما در برابر افرادی که برای کار خود وقت میگذارند و کمپینها را به بهترین شکل ممکن بهینه میکنند، به حداقل خواهد رسید. پس به عنوان یک دیجیتال مارکتر، همیشه سعی کنید با تمام امکانات و تفاوتهای هر پلتفرم آشنا باشید.
منبع: Search Enigne Journal